Μάρτιος, 2024
Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, που όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.
Γίνετε μέλος στο oikorodopi.gr και αποκτήστε το προνόμιο της άμεσης ενημέρωσης σχετικά με τη δράση μας.
"Θράκας Ιππέας" Ποδηλατικός Σύλλογος Κομοτηνής
Αθλητικός Μή Κερδοσκοπικός Σύλλογος
Δημοκρίτου 60
+30-25310-72209
Ο σύλλογος ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1999 με αποκλειστικό στόχο την διάδοση της ποδηλασίας στην πόλη. Το κοινό μας είναι τα παιδιά γιατί αυτά είναι το μέλλον κάθε τόπου και από αυτά ξεπηδούν οι μελλοντικοί δάσκαλοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αθλητές. Αθλητές ποδηλασίας, συγκεκριμενοποιούμε εμείς. Έχουμε έργο να επιδείξουμε στην μέχρι τώρα πορεία μας.

Λειτουργούμε δύο τμήματα. Το ένα είναι το αγωνιστικό και το άλλο η σχολή ποδηλασίας. Στο πρώτο, έχουμε αθλητές από 11 μέχρι 37 ετών. Εννοείται πως η προσοχή μας στρέφεται κυρίως στους μικρούς μας. Τα παιδιά προπονούνται με την καθοδήγηση των δύο προπονητών μας, Μπουράκη Μανώλη και Χρηστίδη Νίκου. Είναι χωρισμένα σε μικρές ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους και την φυσική τους κατάσταση. Συμμετέχουν σε αγώνες στην Β. Ελλάδα για την απόκτηση εμπειρίας αλλά και την παροχή κινήτρου να προπονούνται. Ο εξοπλισμός που προσφέρουμε είναι ένα ποδήλατο για κάθε αθλητή μέχρι να εξαντληθούν αυτά που ήδη έχουμε στην μικρή μας περιουσία. Η σημαντικότερη όμως παροχή μας, είναι η ψυχή που καταθέτουμε καθημερινά προκειμένου τα παιδιά να αγαπούν όλο και περισσότερο την ποδηλασία με μακροπρόθεσμα γι’ αυτά οφέλη.

Η σχολή ποδηλασίας λειτουργεί σε οκτάμηνη βάση. Από Οκτώβριο μέχρι Μάιο, μία φορά την εβδομάδα, παιδιά ηλικίας 9-12 ετών παρακολουθούν μαθήματα εκμάθησης του σωστού τρόπου ποδηλασίας...και όχι μόνο. Εδώ τα παιδιά μαθαίνουν βασικά στοιχεία της τεχνικής και τακτικής του αθλήματος, πως να κυκλοφορούν με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στον δρόμο. Τα μαθήματα είναι πρακτικά και θεωρητικά. Τα πρακτικά γίνονται στον δρόμο, σε διαδρομές με όσο το δυνατόν μικρό κυκλοφοριακό φόρτο καθώς και στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της πόλης μας. Τα θεωρητικά γίνονται σε αίθουσα με πίνακα, παρουσιάζοντας το ποδήλατο και το άθλημα με απλό και κατανοητό τρόπο.

Οι στόχοι εδώ είναι οι εξής:

·         να "ανοίξει" το μυαλό των παιδιών μέσω της γνωριμίας με την ποδηλασία, ώστε να καταλάβουν πως με ένα ποδήλατο μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα και πιο ουσιώδη από τις βόλτες στην γειτονιά. Να ξεφύγουν από "το ποδήλατο της γειτονιάς" όπως το λέμε εμείς εδώ. Μπορούν να αθληθούν, να γυμναστούν απλώς, να ταξιδέψουν.

·         Αν κάποιο από τα παιδιά της σχολής θελήσει να μεταπηδήσει στο αγωνιστικό τμήμα δεν θα μπει σε ένα άγνωστο χώρο, ξέροντας τι περίπου θα συναντήσει. Έτσι οι πιθανότητες να μείνει και να εξελιχθεί σε αθλητή είναι αυξημένες.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

·         Ο σύλλογος στην κατάταξη της Ε.Ο.Π το 2002 κατείχε την 67η θέση σε σύνολο 79 σωματείων.

·         Το 2003 κατείχε την 60η θέση σε σύνολο 70 σωματείων.

·         Το 2004 κατείχε την 64η θέση σε σύνολο 75 σωματείων.

·         Το 2005 κατείχε την 50η θέση σε σύνολο 76 σωματείων με 108 βαθμούς.

·         Το 2006 κατείχε την 52η θέση σε σύνολο 71 σωματείων με 93 βαθμούς.

μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας