Ιούνιος, 2022
Είμαστε στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσουμε, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής, στην συνεδρίασή του στις 15/6/2022, αποφάσισε την ανανέωση για ακόμη 10 χρόνια του μνημονίου συνεργασίας της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης και του Δήμου Κομοτηνής, με αντικείμενο την λειτουργία του Μουσείου Πανδρόσου Φυσικής Ιστορίας και την εθελοντική προσφορά των μελών μας.
Γίνετε μέλος στο oikorodopi.gr και αποκτήστε το προνόμιο της άμεσης ενημέρωσης σχετικά με τη δράση μας.
 3 προτάσεις
μεγέθυνση φωτογραφίας
Νομός Έβρου
H Αλεξανδρούπολη είναι η πρωτεύουσα του νομού Έβρου, έδρα της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Οι πρώτοι κάτοικοι της, στα μέσα του 19ου αιώνα ήταν λίγοι ψαράδες και άρχισαν να πληθαίνουν, όταν το 1870 άρχισε να στρώνεται η σιδηροδρομική γραμμή που συνέδεε τη Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη.
μεγέθυνση φωτογραφίας
Νομός Ξάνθης
Αφήνοντας το νομό Καβάλας και  πλησιάζοντας στη γέφυρα του Νέστου, ο ταξιδιώτης θα δει τα τείχη αρχαίας πόλης που θεωρείται πως ήταν η Τόπειρος.
Στο Δέλτα του Νέστου διασώζεται ένα μέρος από το Μεγάλο Δάσος που είναι υγροβιότοπος και προστατεύεται από την συνθήκη του Ραμσάρ, γιατί διαβιούν εδώ σπάνια ζώα και πουλιά (ερωδιοί, φασιανοί κ.ά.)
μεγέθυνση φωτογραφίας
Νομός Ροδόπης
Στο μέσον της Θράκης, βρίσκεται ο νομός Ροδόπης, περικλεισμένος ανατολικά και δυτικά από τους νομούς Έβρου και Ξάνθης αντίστοιχα, στα νότια από τμήμα του Αιγαίου πελάγους (Θρακικό πέλαγος), ενώ τα βόρεια όρια του νομού πάνω στις βουνοκορφές της Ροδόπης αποτελούν ταυτόχρονα και τμήμα των ευρύτερων εθνικών ελληνοβουλγαρικών συνόρων.